torsdag 27 juni 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Magasin lægger hemmeligt modearkiv på nettet

maga 110.000 historiske fotografier fra Magasin du Nord Museum, der aldrig har været vist tidligere, kan nu ses på nettet

 

⋅ Magasin du Nord, der også er at finde i Fields i Ørestad fejrer sin 150 års fødselsdag ved at lægge 10.000 historiske fotografier fra Magasin du Nord Museum på nettet. Magasin har digitaliseret deres store fotosamling, og over de næste måneder vil endnu flere billeder finde vej til nettet, fortæller museumsinspektør Trine Halle.

”Det er nu muligt at dykke ned i Magasins historie og få en forståelse af forbrug gennem tiden – hvordan den har ændret sig og formet os til de forbrugere, vi er i dag. Hvordan stormagasinet giver plads til drømme og luksus i en hverdag præget af forpligtelser,” siger hun.   

Fotosamlingen viser den skiftende tøjmode, opfindelser til boligen, smukke mannequiner og eventyrlige juleudsmykninger.

De 10.000 historiske billeder der allerede er online kan ses på sitet kbhbilleder.dk og langt de fleste fotos har aldrig været offentliggjort før.

Ifølge Trine Halle kan fotosamlingen være interessant på flere måder.

maga 4

“For alle modeinteresserede er samlingen en guldgrube af detaljer, mønstre og trends. Den kulturhistorisk interesserede kan følge en udvikling indkøbs- og shoppemønstre, køn og selviscenesættelse, samt studere butiksindretning og kundebetjening gennem tiden. Alle os andre kan lade os fascinere af en verden, der var – og er – skabt til at vække vores evigt foranderlige drømme,” siger hun.

Det er Københavns Kommune, der står bag sitet kbhbilleder.dk, hvor man i forvejen kan se Københavns Stadsarkivs, Københavns Museum og Frederiksbergs Stadsarkivs fotografiske samlinger.

Bag de 10.000 fotografier står en række professionelle fotografer, som Magasin gennem tiden har hyret til at dokumentere deres forretninger. En stor del af samlingen er blevet brugt som illustrationer i stormagasinets personaleblad BIKUBEN som udkom 1934-1979.     

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser