torsdag 2 april 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Ny korleder og ny energi i Ørestad Kor

orestad kor aleksandra 0284Ørestad Kor har fået ny korleder og er begyndt at arbejde på nye måder - det har givet ny energi til byens sangere, der holder sommerkoncert 31. maj

• Hver onsdag aften kan man se 20-30 mennesker stå og synge inde på Ørestad Bibliotek. Det er Ørestad Kor, som øver imens bibliotekets stamgæster sidder ved computerne eller læser avis.
Koret har eksisteret i fem år, og har for nylig fået ny dirigent. Hun hedder Aleksandra Bertelsen, er 30 år, og arbejder i forvejen på Den Kreative Skole, som er den musikskole, der er tilknyttet Ørestad Skole.
"Vi trængte til noget nyt efter at have arbejdet med Torben Eskildsen i 4,5 år. Vi toppede nok med ham da vi medvirkede i den store produktion 'Looking for Courage' for to år siden. Der var brug for ny energi", siger Rasmus Dyhrberg, bestyrelsesmedlem i koret.

orestad kor 0278Kemi og energi
Det har været en lang proces at finde den rigtige dirigent. Der var mange gode ansøgere, så koret udvalgte tre kandidater, og holdt to øvegange med hver af dem. Af de tre valgte de Aleksandra. "Hun har den samme 'kemi' som koret og vi kan godt lide hendes metoder, som er noget anderledes end vi har været vant til," fortæller forperson for Ørestad Kor, Eva Sofie Rafn. De nye metoder omfatter bl.a. improvisation og små nu-og-her øvelser for mindre grupper.

"De er faktisk ret gode," siger Aleksandra Aia Bertelsen, som i seks år har været leder af Østlyllands Politis Kvindekor, og er i dag leder af Københavns Politis Damekor. Hun har også været korleder på flere aftenskolekor. Lige for tiden er hun ved at opstarte et 'spirekor' på Kalvebod Fælled Skole, foruden sine jobs med Ørestad Kor og Den Kreative Skole.

"Koret har et højere niveau, end de selv er klar over. men jeg kan tilføre sangerne mere iniviativ, så de selv rykker, og måske får lyst til en solo", siger Aleksandra.

orestad kor 0277Ørestad Kor har i dag 32 medlemmer og søger løbende nye sangere. Især er der lige nu brug for flere mandestemmer. Frem til sommerkoncerten om fjorten dage øver koret en ny blanding af sange. Nogle fra det gamle repetoire, og en del nye. I onsdags kunne man blandt andet høre Anne Linnets "Det er ikke det, du siger".
"Man skal nok ikke regne med at høre os synge Brahms, men vi vil gerne fastholde en stor variation i valget af sange, sådan som det også var under der den tidligere korleder," siger Aleksandra.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: