torsdag 27 juni 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Grønt lys til springcenter i Ørestad

springprofil hal eksempel onlinePolitikerne i Kultur- og Fritidsudvaslget i Københavns Kommune har nu vedtaget at den kommende idrætshal ved Ørestads tredie skole på Hannemanns Allé, skal være Københavns første springcenter til gymnastik, med 4 springgrave og 4 nedfældede stortrampoliner

Den ny skoleidrætshal til den tredje skole i Ørestad bygges ved Arenaen, og er planlagt færdig i 2023. Idrætshallen bliver en 20x40 hal, hvor der i den ene ende nedfældes springgrave og stortrampoliner.

"Vi er i Ørestad IF rigtig glade for, at vores arbejde gennem de sidste år for at få flere og bedre idrætsfaciliteter til Ørestad bærer frugt. For gymnastikafdelingen giver det kæmpe udviklingsmuligheder med en idrætshal med springprofil," udtaler Ørestad IF.

I første omgang vendte politikerne tommelfingrene nedad, da de blev præsenteret for planen på deres møde i november. Udvalget anmodede forvaltningen om en revideret indstilling i sagen, bl.a. med en uddybende argumentation samt nødvendige taloplysninger i forhold til behovet for faciliteter, der ikke eksisterer aktuelt, samt overvejelser om mulighed for kombinationsløsning.  

6. december har Kultur- og Fritidsforvaltningen fremlagt sagen igen med yderligere forklaringer og detaljer.Politikerne fik forklaret, at et springcenter er en facilitet med mindst en nedfældet trampolin og en springgrav. I Danmark er der 150 springcentre, det vil sige 2,5 center pr. 100.000 borger. Med Københavns Kommunes befolkningstal burde København derfor have 15 springcentre. Der er dog ingen kommunale springcentre i København i dag. Der kan udøves idrætsgymnastik i Grøndal MultiCenter.

Før udvalgsmødet fik Ørestad IF desuden foretræde for udvalget. De mødte bl.a. Lotte Søgaard, formand for gymnastikafdelingen i Ørestad IF. Gymnastikafdelingen har 534 medlemmer og 300 på venteliste.

Det hele endte med at indstillingen om at lave et springcenter i hallen blev vedtaget med alle stemmer.

"Vi vil gerne rose politikerne for at tage denne beslutning. I Danmark er der i forvejen 150 springcentre, men dette bliver det første i Københavns kommune med mere end bare én springgrav. Det giver store muligheder for af udvikle gymnastikken i København og Ørestad ved at have gode og tidssvarende faciliteter. Det giver bedre muligheder for at fastholde gymnaster og for at kunne tilbyde gymnastik til de mange på venteliste," udtaler Ørestad IF efter beslutningen.

Ørestad IF deltager i forvaltningens følgegruppe vedrørende idrætshallen.

Den indrettes med 3 springgrave, 1 løsskumsgrav og 4 trampoliner, som bliver fast placeret i den ene ende af hallen. 3/4 af banen vil kunne anvendes til boldspil, herunder basket, badminton, kortbanehåndbold samt håndbold på tværs. Hallen vil ikke kunne anvendes til fuldbane boldspil som håndbold, futsal og floorball.  Men idrætshallen på den nyåbnede Kalvebod Fælled Skole har en fuld spilleflade, som kan bruges til fuldbane boldspil som håndbold (med harpiks), futsal og floorball. På denne måde er det intentionen, at de to haller vil komplementere hinanden.

Læs også: http://www.oravis.dk/index.php/5817-springprofil-pa-multihal-i-orestad-syd-er-sparket-til-hjorne

 

Kultur:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme